Reparatie

De kern van ons bedrijf betreft de de aanname, kwalificatie en verwerking van reparatieverzoeken voor onze opdrachtgevers. Voor inmiddels meer dan 350.000 huishoudens vormen wij buiten kantoortijden het eerste aanspreekpunt.

Naast de werkzaamheden buiten de reguliere kantoortijden verrichten wij in toenemende mate ook deze werkzaamheden overdag voor woningcorporaties en commerciële vastgoedbedrijven als overflowactiviteit op het eigen servicecenter of de eigen klantenservice.
Ziekte, vakantie of werkoverleg hoeven geen struikelblokken meer te zijn voor de soepele voortgang van aanname van reparatieverzoeken. Doordat onze medewerkers bekend zijn met de meeste gangbare administratieve systemen van onder meer Databalk, Centric, NCCW SG, Itris en Twinq, kan verwerking, inclusief het plannen van een eigen monteur,  real time plaatsvinden. ook worden meldingen binnen onze eigen omgeving aangemaakt. Deze zijn via een persoonlijke pagina voor onze klanten oproepbaar.

Nieuws

Afterzone is recent gestart met gekwalificeerde uitbelacties voor haar klanten.
Deze acties hebben betrekking op het nabellen van afspraken en het uitvoeren van servicegesprekken voor huurachterstanden